Sluiten

Witlof op bladerdeeg

Een soort tarte tatin van witlof en bladerdeeg. Een feestelijk groentegerechtje!

  1. witlof

2 stronken witlof

2 plakken bladerdeeg

1 el (balsamico)azijn

1 el ahornsiroop of honing

roomboter om in te vetten

2 kleine ovenschaaltjes van ongeveer 10 cm doorsnede

Bladerdeeg laten ontdooien. Kontje van de witlof snijden. Witlof halveren zodat de onderste (dikke) helften van de witlof rechtop in de ovenschaaltjes passen. Azijn en siroop mengen en over de schaaltjes verdelen. Witlof rechtop in het vocht zetten. Rand van de schaaltjes met boter invetten. Plakjes bladerdeeg op de schaaltjes leggen. In 30 min. in de oven, 200°C, gaar laten worden. Overige witlof in een salade verwerken. Pak met een ovenwant de bladerdeeg van de schaaltjes en leg het omgedraaid op een bord. Draai ook de witlofstruikjes om en plaats hen met de donkere kant boven op de bladerdeeg in de al voorgedrukte kuiltjes.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen