Sluiten

Witte kool met appel-mosterdchutney

Stoofschotel met zoete pit

400 g witte kool

1 grote ui

100 g spekblokjes of pittige tofureepjes

1 appel

1 1/2 el (grove) mosterd

2 el ahornsiroop of honing of oersuiker

1 flinke scheut haver of sojacuisine of zure room

(olijf)olie

Witte kool in grove stukken snijden. Ui pellen en in ringen snijden. Ui op een laag vuur fruiten in olie. Kool toevoegen met een beetje water en in ongeveer 15 min gaar stoven. Spekjes of tofureepjes bakken en op het laatst door de gare groente roeren. Appel raspen en mengen met mosterd, siroop en havercuisine.

Tip:

Koolsoorten hebben een scherpe, radijsachtige smaak. Dit komt door de mosterdolie die er in zit. Mosterdolie helpt ons voedsel verteren. Door het koken van de kolen verdwijnt deze olie, het vervliegt, en worden kolen zwaarder verteerbaar. Daarom wordt bij koolstamppot vaak mosterd, waarin de olie zeer rijk aanwezig is, gegeten.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen