Sluiten

Gekruide bietjes met cottage-cheese

Zacht en roze met pit

3 rode bietjes of ongeveer 300 g

1 bakje cottagecheese (Hüttenkäse), ongeveer 200 g

1 tl korianderzaad of 1/2 tl korianderpoeder (ketoembar)

1 tl komijnzaad of 1/2 tl komijnpoeder (djinten)

1 tl karwijzaad of 1/2 tl karwijpoeder

zeezout naar smaak

Bietjes in 20 min gaar koken en laten afkoelen in koud water. De bietjes schillen en raspen. Zaden vijzelen of malen. Alle ingrediënten mengen. Nog even opwarmen met een vlamverdeler of lauwwarm serveren op sla of gestoofde chinese kool.

Tip:

Nog een oude elektrische koffiemolen op zolder? Het is een prachtig machientje om gedroogde zaden zeer fijn mee te malen. Zo kun je vlak voor elke maaltijd je kruiden malen. Dan zijn de geur en smaak optimaal.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen