Sluiten

Gevulde venkel

Romige venkelbootjes

2 personen

1 venkelknol

75 g oesterzwammen

1 klontje boter

zout

vers gemalen peper

1 ei

1 el crème fraîche

25 g geraspte Parmezaanse kaas

4 takjes verse tijm of 1/2 tl gedroogde tijm

Oesterzwammen met een stukje keukenpapier schoon wrijven en in smalle reepjes snijden. Bak ze op een zacht vuur in boter ongeveer 10 min totdat het vocht verdampt is. Bestrooi met peper en zout. Voorzichtig de buitenste twee ‘bladeren’ van de knolvenkel halen. Snijd ze eerst los aan de onderkant. Blancheer deze een paar minuten in gekookt water. Ze mogen niet te slap worden. Verwerk de rest in een salade of bewaar het voor een andere maaltijd. Ei los kloppen. Ei, crème fraîche, kaas en de blaadjes tijm (de takjes zijn niet eetbaar) door elkaar roeren. ‘Venkelbootjes’ vullen met de oesterzwammen en overgieten met het eimengsel. Ongeveer 15 min in een op 160°C voorverwarmde oven laten gratineren.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen