Sluiten

Rammenas informatie

  1. Rammenas informatie
rammenas
Rammenas noemt men ook wel zwarte radijs. Deze ronde of langwerpige wortel smaakt scherper dan radijsjes. Tijdens het schillen, raspen en klaarmaken vervluchtigen namelijk veel van de scherpe oliën, wat de smaak uiteindelijk toch milder maakt dan verwacht. Rauwkost van rammenas eet men geraspt in kleine hoeveelheden als bijgerecht bij een warme maaltijd of in schijfjes op de boterham. Heerlijk met wat kruidenzout er over. Rammenas kan prima meegekookt worden in een stoofpotje, of kan apart gestoofd worden olijfolie, samen met een teentje knoflook. De smaak doet dan wat denken aan raapjes. Gekookt en in blokjes gesneden is rammenas goed te gebruiken in een gebonden soep met onder andere prei, kerrie en mosterd.verder is rammenas uitstekend te combineren met venkel, ui, een hardgekookt ei of noten, augurkjes en een slasaus. Bewaar deze groente, goed schoongeborsteld, in een gesloten zakje in de koelkast. Anders droogt ze gauw uit.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen