Sluiten

Rammenas-koolrabi-maaltijdsalade

  1. Rammenas-koolrabi-maaltijdsalade

Winters heet

1 koolrabi

100 g rammenas

100 g gekookte bruine bonen

4 grote aardappelen

1 plak (achter)ham van 150 g of gebakken, gekruide tofu

3 takjes peterselie of 1 tl gedroogde peterselie

2 el mayonaise

2 el olijfolie

1 el tamari

1 tl gemalen korianderzaad (ketoembar)


Aardappelen wassen en koken. Schilletjes van de aardappel trekken en de aardappelen in kleine blokjes snijden. Ham in kleine blokjes snijden. Peterselie klein snijden. De steeltjes zijn ook bruikbaar. Rammenas schillen. Koolrabi alleen schillen wanneer de schil stug is. Rammenas en koolrabi raspen en meteen mengen met alle andere ingrediënten. Tip: Rammenas en koolrabi zijn koolsoorten. Met name rammenas heeft een scherpe, radijsachtige smaak. Dit komt door de mosterdolie die er in zit. Deze olie helpt bij het verteren van eiwitten, bijvoorbeeld de eiwitten in bruine bonen. Door het verhitten van de kolen verdwijnt de olie en daarmee de scherpe smaak en de hulp bij verteren. Daarom eten we vaak mosterd bij boerenkoolstamppot.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen