Sluiten

Exotische bloemkool

Fruitige winterstoofschotel

1/2 of 200 g bloemkool

1 zakje of 200 g gesneden boerenkool 

1 dubbele of 2 enkele kipfilets

2 el geraspte kokos

1/2 appel

25 g rozijnen

1 tl kerriepoeder

2 el crème fraîche of een scheut haver of sojacuisine

peper

zout

2 keer een scheutje olijfolie

Bloemkool wassen en in stukjes snijden. Bloemkool en boerenkool in 15 à 20 min gaar stoven in een klein beetje water, 1 cm in de pan, en olijfolie. Rozijnen 15 min weken in water en daarna afgieten. Appel in kleine stukjes snijden. Kipfilet in stukjes snijden en bestrooien met zout. In olijfolie op een middelmatig vuur de kip in ongeveer 10 min bakken. Kip, kokos, appel, rozijnen, kerrie, crème fraîche en zout en peper naar smaak aan de groente toevoegen.

Tip:

Rauw vlees snijden gaat vaak moeilijk. Probeer het vlees eens te knippen met een schaar. Neem dan een schone schaar die alleen in de keuken gebruikt wordt.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen