Sluiten

Stevige boerenkoolstamppot

  1. Stevige boerenkoolstamppot

1 zakje boerenkool

300 g aardappelen

300 g koolraap

zout

1/2 appel

1 pakje gerookte tofu of 150 g ontbijtspek

ruim boter

10 walnoten

een scheut tamari of ketjap

mosterd


De aardappelen en de koolraap schillen en in stukjes snijden. In een pan de boerenkool op de stukjes aardappel en koolraap leggen. Zout toevoegen en in 20 min. gaar koken. Te veel water afgieten. De aardappels en kool stampen. Appel in stukjes snijden en er door roeren. De gerookte tofu in kleine blokjes snijden. Op een middelmatig vuur de tofu in boter bakken. Na 20 à 30 min zijn ze heerlijk krokant. Noten pellen en in stukjes breken. Toevoegen aan de tofu. Roeren en even mee laten bakken. De noten en tofu blussen met tamari. Meteen het vuur uit zetten en door de stamppot roeren. Mosterd naar smaak toevoegen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen