Sluiten

Gemarineerde venkel

250 g venkel 

1 sjalotje

65 ml sherry 

1/2 el honing 

1 el balsamico azijn 

1/2 el venkelzaadjes 

zeezout en zwarte peper 

Verwijder het groen van de venkel (indien aanwezig) en leg het voorlopig even opzij.

Halveer vervolgens de venkelknollen, verwijder de stronk en snijd de groente in de lengterichting.

Kook de groente in kokend water met zout in ongeveer 5 min gaar, giet af en laat uitlekken.

Intussen hakt u het sjalotje fijn en meng het met sherry, azijn, honing, zaadjes, zout en peper.Leg dan de nog warme venkel in deze marinade en laat dit ongeveer 3 uur intrekken.

Voor het serveren het groen van de venkel fijnhakken en over de groente strooien.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen