Sluiten

Knollen uit de oven

Een bijzonder gerecht

2 bietjes, ongeschild, in de lengte in kwarten

1 pastinaak, geschild, in de lengte in kwarten

1 zoete aardappel, geschild, in stukken

basilicum

peterselie

bieslook

1/2 sinaasappel, sap en rasp

1/2  tl korianderzaad

1/2 el balsamico-azijn

3 el olijfolie

zout en peper

rijst:

100 g rode rijst

1 kleine rode ui, gesnipperd

1 kleine wortel, geraspt

1/2 bosje verse koriander

sap van 1/2 sinaasappel

50 g gedroogde veenbessen (cranberry’s)

50 g pijnboompitten, geroosterd

1 tl suiker

1 el olijfolie

saus:

100 ml zure room

1/2 tl mierikswortelroom (of wat mierikswortelpoeder)

1/2 bosje verse koriander

Verwarm de oven voor op 200°C.

Week de veenbessen in het sinaasappelsap.

Rooster het korianderzaad in een droge pan en maal grof. Vermeng sap en rasp van de halve sinaasappel, balsamico, 1 theelepel korianderzaad, zout en peper.

Doe de groenten in een braadslee en giet het mengsel erover. Zet de schotel 45-60 min in de oven.

Kook de rijst 30 min in gezouten water en laat dan 20 min rusten onder het deksel.

Verhit de olijfolie in een pan en fruit ui, wortel en het resterende korianderzaad. Voeg de suiker toe en laat karameliseren. Voeg de veenbessen en hun weekvocht toe en laat inkoken. Voeg de rijst en pijnboompitten toe, en bak de rijst even op. Voeg tenslotte de koriander toe en breng op smaak.

Meng de ingrediënten voor de saus. Verhit frituurolie en bak de kruiden knapperig. Zet een timbaaltje rijst op elk bord en schik de groenten er mooi naast. Druppel de saus er over en rond de groenten en werk af met de kruiden.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen