Sluiten

Knolselderijpudding

175 g boekweitgrutten, 30 min geweekt in 400 ml water

350 g knolselderij, zeer fijn geraspt

50 g hazelnoten, gemalen

150 g geraspte kaas

geraspte schil van 1/2 citroen

mespunt nootmuskaat

2 t gestampt karwijzaad

zachte boter

bakvorm met deksel (of dubbelgevouwen aluminiumfolie en een elastiekje) cakevorm, tulband, rijstring,

pan met deksel waar de bakvorm in past,

peterselie ter garnering

Knolselderij en het merendeel van de gemalen hazelnoten vermengen met de geweekte boekweit. Kaas, citroenrasp, nootmuskaat en gestampt karwijzaad door elkaar roeren en dit geheel weer door het boekweitmengsel.

De bakvorm royaal invetten met zachte boter en bestrooien met het restje gemalen hazelnoten. Het knolselderij-boekweitmengsel in de vorm brengen. De vorm afsluiten (met deksel of folie, 2 cm om de rand heen gevouwen, met een elastiekje vastgemaakt).

Water in de pan gieten, een paar centimeter, en de pudding erin zetten. Warm water erbij gieten tot 3 cm onder de rand van de puddingvorm. Alles aan de kook brengen (zo dat het water nét kookt). De pudding is gaar als hij midden op zeer stevig aanvoelt (kan al na 1/2 uur, maar kan ook 1 1/2 uur duren afhankelijk van de bakvorm.

De pudding in het kookwater, maar van het vuur af, nog een kwartiertje laten bijkomen. Vlak voor het serveren storten op een platte schaal.

Serveren: met een heldere groentesoep vooraf en veel bladsla erbij, en eventueel appel- of perencompote. Ook koud erg lekker, met viili* of zoete room, en een vruchtensalade.

* o.a. verkrijgbaar bij Natuurvoedingswinkels

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen