Sluiten

Amandeltomaten

2 rijpe tomaten, uitgehold (voorzichtig), het kapje zoveel mogelijk het binnenste van de tomaten

2 teentjes knoflook

1 dikke volkoren boterham, gehalveerd

6 amandelen, grof gehakt

2 volle el geraspte kaas

verse peterselie, fijn geknipt

tijm

zout

olie

Het binnenste van de tomaat boven een pan (met goed sluitend deksel) door een zeef wrijven. Een snufje zout eraan toevoegen en het sap zo nodig aanlengen met water tot een laag van 1-2 cm

Tijm en zout samen fijn wrijven en met dit mengsel de binnenkant van de uitgeholde tomaten bestrooien.

De knoflookteentjes halveren en met het snijvlak de boterhammen inwrijven. Die vervolgens in kleine blokjes snijden.

In een andere pan de olie verwarmen, de blokjes brood en de amandelen erbij doen, en alles lichtbruin roosteren, vuur niet te hoog. Laten afkoelen. Dan kaas en peterselie erdoor roeren. Dit mengsel voorzichtig in de tomaten scheppen, wat aandrukken en er het kapje opzetten.

De tomaten in het pannetje met sap zetten. Het sap met de tomaat erin aan de kook brengen, deksel op de pan doen, en de vlam lager zetten zodra het deksel heet is. In 5 min de tomaat voorzichtig gaar stoven. Meteen van het vuur halen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen