Sluiten

Gevulde courgettes met kaas en amandelen

300 g courgettes, uitgehold het binnenste van de courgette, fijngehakt

1/2 kleine ui, fijngehakt

25 g amandelen, fijngemalen of geschaafd

25 g (oude) kaas, geraspt 

boterham zonder korst, volkoren, verkruimeld

1/2 el meel, aangemaakt in 25 ml bouillon

100 ml stevige bouillon

1/2 tl korianderzaadjes, fijngestampt

1/2 tl kerrie

1/2 tl zout

1/2 el olie

In een pan met dikke bodem op matig vuur de olie verwarmen en de ui glazig smoren. Ook het binnenste van de courgette even mee smoren. Deksel op de pan en alles in ca 5 min gaar stoven. De rest van de ingrediënten toevoegen (behalve de bouillon en de kaas). Even goed doorkoken, al roerend. Deksel erop, van het vuur af, en nog ca 10 min laten staan. Tot het een zeer stevig, maar nog smeerbaar mengsel is.

Oven voorverwarmen.

De courgettes met de vulling vullen en ze in een ingevette vuurvaste schaal zetten. Bouillon in de schaal gieten. Aluminiumfolie, 2 cm. groter dan de schaal, eromheen vouwen. In de oven, 20 min onderste richel. Dan de folie verwijderen, kaas over de vulling strooien en nog eens 5 min bakken. Tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.

Serveren: met macaroni, polenta, rijst of gierst, en een bladsla.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen