Sluiten

Herfstsalade met sinaasappeldressing

  1. Herfstsalade met sinaasappeldressing

1 zakje waterkers (of winterpostelein) 

1 klein struikje witlof, de blaadjes in de lengte in repen

1/2 komkommer, in fijne staafjes

1 teentje knoflook, gepeld

2 el sinaasappelsap 

1 el witte-wijnazijn

2 tl sojasaus (ketjap)

2 tl sesamzaadjes

3-4 el olijfolie 

peper en zout

Klop wijnazijn, sojasaus, sinaasappelsap, olijfolie, peper en zout door elkaar en leg het teentje knoflook erin. Laat de dressing een half uurtje staan. Meng waterkers, witlof en komkommer in een grote kom en zet die afgedekt in de koelkast. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Neem de knoflook uit de dressing en schenk die vervolgens over de gemengde salade. Meng met twee vorken. Bestrooi met de sesamzaadjes. Serveer direct.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen