Sluiten

Zuurkoolhapjes

voor 8 stuks

250 g zuurkool

250 g aardappelen, geschild gewogen, in stukken

zout en peper, versgemalen

beslag:

100 g bloem

200 ml melk

1 ei, zout

zonnebloemolie

ovenschaaltjes

Kook de aardappelen in een laagje water gaar. Stamp ze met de zuurkool tot puree. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven op 200°C. Klop een dik beslag van bloem, ei, melk en wat zout. Zet de schaaltjes op een bakplaat en schenk een laagje olie in elk schaaltje. Vet ook de randen in. Zet de bakplaat in de oven en laat de olie goed heet worden.

Haal de bakplaat uit de oven en giet snel een laagje beslag in de schaaltjes. Verdeel de stamppot over de schaaltjes en schenk er een scheutje beslag over. Plaats de puree bolletjes ca.20 min in de oven totdat ze gerezen en mooi van kleur zijn.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen