Sluiten

Griekse bloemkool

1/2 middelgrote bloemkool, in roosjes 

saus:

sap van een citroen

25 cl witte wijn 

12,5 cl water 

1 takje tijm 

1 takje dille 

1 laurierblaadje 

1/2 tl witte peper

korianderzaadjes, lichtjes geplet

4 el olijfolie 

zout

Blancheer de bloemkoolroosjes gedurende 2-3 min in kokend zout water. Laat ze uitlekken en leg ze in ijskoud water om het kookproces te stoppen.

Doe alle andere ingrediënten in een kookpan, zet er een deksel op, breng het geheel aan de kook en laat het 3-4 min zieden (sterk koken). Voeg er dan de bloemkoolroosjes aan toe. Laat 10 min koken op een matig tot zacht vuur (deksel op de pan) tot de roosjes al dente zijn. Haal ze uit de kookpan, zeef het kookvocht en laat het inkoken tot een lichte stroop. Serveer de bloemkool met de saus.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen