Sluiten

Gevulde peren met chocoladesaus

Peren en chocola; altijd een goed idee! Deze combi met room en pistachenootjes is al helemaal niet te versmaden. De peren worden gestoofd in een lekkere siroop en daarna gevuld met het roommengsel.

4 peren

2 sinaasappels, 

sap 2/3 citroen, sap en reepjes schil

5 dl droge witte wijn

125 g basterdsuiker

1-2 kruidnagel

vulling: 

4 pistachenoten, ongezouten

2/3 el poedersuiker, 

2 1/2 el basterdsuiker

1 el cacaopoeder

65 ml room

40 g boter

 2 el water

chocoladesaus: 

175 g bittere chocolade

65 g basterdsuiker

65 ml verse room

scheutje cognac

1. Het onderste stuk van de peren afsnijden en de peren langs de onderkant uithollen.

2. De peren in een pan plaatsen die net groot genoeg is. Witte wijn en citroensap toevoegen. Water in de pan gieten tot de peren tot        aan de steeltjes onder staan. Zachtjes aan de kook brengen en het sap van de sinaasappels, de kruidnagels, de basterdsuiker en       de citroenschil toevoegen. Aan de kook brengen op laag vuur 20 min. laten stoven. 

3. De gepocheerde peren na 20 min verwijderen en het gezeefde kookvocht tot een stroop inkoken. De stroop koud laten worden.

4. De pistachenoten fijnhakken.

5. De boter mengen met het cacaopoeder, de basterdsuiker en het water. Het mengsel in een pan 10 min op een zacht vuurtje                verwarmen. Ook deze stroop koud laten worden.

6. De room met de poedersuiker opkloppen tot halfstijf en voorzichtig mengen met de gehakte pistachenoten en de chocoladestroop. 7. De peren met de chocoladeroom opvullen.

8. De bittere chocolade smelten in een warmwaterbad en vermengen met cognac, water, basterdsuiker en verse room.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen