Sluiten

Mosterdfruit

een aantal potten

4 peren, geschild, in stukjes

4 appelen, geschild, in stukjes

4 pruimen of mandarijnen

12 druiven

30 g mosterdpoeder

250 g poedersuiker

500 g vloeibare honing

1 liter water

3/4 liter witte wijn (droge)

paar glazen potten, met hermetisch deksel

In een pan met dikke bodem het water en de poedersuiker op een laag vuur verwarmen. De stukjes peer en appel toevoegen en het suikerwater 10 min tegen de kook aanhouden. Dan de pruimen en de druiven toevoegen en alles nog 5 min laten doorkoken.

De pan van het vuur nemen en het mengsel een nacht laten staan. De volgende dag het geheel opnieuw tegen de kook aanbrengen. Het fruit uit de pan scheppen, laten uitlekken en verdelen over een aantal glazen potten.

In een pan met dikke bodem dit maal witte wijn, honing en mosterdpoeder tegen de kook aanbrengen. De vloeistof over het fruit schenken en de potten hermetisch sluiten. Blijft enkele weken goed. Heerlijk bij rijstgerechten, met vlees of veget. groenteburgers.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen