Sluiten

Roerei met spinazie

2 grote eieren

1 reepje spek

175 g spinazie, zeer fijn gesneden

1 el slagroom 

snufje nootmuskaat

zout en zwarte peper, versgemalen

1 tl ongezouten boter

In een koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur het spek in ca 5 min knapperig bakken. Laten uitlekken op keukenpapier, verkruimelen en apart houden.

In een grote pan op hoog vuur de spinazie met aanhangend water koken, deksel op de pan, ca 3 min  af en toe omschudden. De spinazie laten uitlekken, een theedoek erom doen en zoveel mogelijk vocht eruit knijpen.

De eieren los kloppen met 1/2 el slagroom, nootmuskaat, peper en zout. De spinazie met een vork erdoor roeren.

In een koekenpan op matig vuur de boter smelten. Het eimengsel bij de schuimende boter scheppen. Omroeren met een vork; telkens het gestolde deel aan de rand naar het midden roeren. De resterende slagroom tot slot erdoor scheppen en de stukjes spek erover verdelen. Direct serveren.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen