2 grote eieren
1 reepje spek
175 g spinazie, zeer fijn gesneden
1 el slagroom
snufje nootmuskaat
zout en zwarte peper, versgemalen
1 tl ongezouten boter
In een koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur het spek in ca 5 min knapperig bakken. Laten uitlekken op keukenpapier, verkruimelen en apart houden.
In een grote pan op hoog vuur de spinazie met aanhangend water koken, deksel op de pan, ca 3 min af en toe omschudden. De spinazie laten uitlekken, een theedoek erom doen en zoveel mogelijk vocht eruit knijpen.
De eieren los kloppen met 1/2 el slagroom, nootmuskaat, peper en zout. De spinazie met een vork erdoor roeren.
In een koekenpan op matig vuur de boter smelten. Het eimengsel bij de schuimende boter scheppen. Omroeren met een vork; telkens het gestolde deel aan de rand naar het midden roeren. De resterende slagroom tot slot erdoor scheppen en de stukjes spek erover verdelen. Direct serveren.
-
-
-
-