Sluiten

Boerenkool met ham

1 hamschijf (met been)

1 zakje gesneden boerenkool

2 teentjes knoflook, in dunne plakjes

0,75 dl kippenbouillon

1 el wijnazijn 

1 el olijfolie, zwarte peper, versgemalen

In een grote zware pan olie doen en op laag vuur, al roerend, de knoflook fruiten. Boerenkool toevoegen en hem op vrij hoog vuur koken, ca 5 min. De pan omschudden tot de boerenkool slinkt. De hamschijf erin leggen en de bouillon over de groente gieten. Deksel op de pan zodra de bouillon kookt en het vuur nu middelhoog zetten. In 12-15 min de kool beetgaar koken, af en toe de pan heen en weer schudden. De hamschijf uit de pan halen. Op smaak brengen met peper. Het vlees van de afgekoelde hamschijf halen en aan de kool toevoegen. Voor het opdienen opwarmen en omscheppen met azijn.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen