Sluiten

Koolraap met visballetjes in peterselie-roomsaus

400 g koolraap

1 scheutje olijfolie

2 tl mosterd

1/2 bosje peterselie

125 ml havercuisine of sojacuisine of room

zeezout naar smaak

200 g filets van witte vis

1 teen knoflook

1/2 citroen

1/2 tl zeezout

vers gemalen peper

1/2 ei

50 g (lemaire of gebuild)meel*

Koolraap schillen met een dunschiller en in kleine blokjes snijden. Olie verwarmen, koolraap blokjes toevoegen en even roerbakken. Met een klein scheutje water in ongeveer 15 min gaar stoven.

Vis fijn malen in een keukenmachine of met een staafmixer. Knoflook erboven uitpersen. Citroen raspen op een fijne rasp. Rasp alleen het gele schilletje. Het witte velletje eronder is erg bitter. Vis, knoflook, citroenrasp, zout, peper, ei en meel mengen. Maak 3 balletjes per persoon. Olie verwarmen. Visballetjes ongeveer 10 min bakken op een middelhoog vuur. Draai ze regelmatig rond.

Mosterd, zout en havercuisine toevoegen aan de koolraap en even doorwarmen. Peterselie fijn hakken en toevoegen. Serveer met de visballetjes.

* te koop in natuurvoedingswinkels en www.odin.nl

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen