Sluiten

Fries hazelnotenbrood

500 g volkoren meel

100 g rozijnen, 1/2 uur geweekt, uitgelekt

75 g kleine hazelnoten

3/4 el kaneelpoeder

1 tl ongeraffineerde suiker

3/4 el honing

3 dl lauw water

15 g verse gist of een zakje droge gist

1/2 el olie

1 tl zout

In een kom de gist verkruimelen en er 1/2 el lauw water en de suiker doorroeren. In een andere grote kom meel, kaneel, rozijnen en noten vermengen. In het midden een kuiltje maken en op de rand het zout strooien. In het kuiltje het gistmengsel gieten. Droge gist kan zo door het meel worden geroerd. Honing, olie en water erbij voegen. Het deeg kneden tot het van de kom loslaat. Vervolgens nog even doorwerken op een met meel bestoven werkblad. Het deeg in een ingevette bakvorm gelijk verdelen en deze afdekken met een vochtige doek (je kunt ook balletjes maken voor kleine ronde broodjes...). Laten rijzen op een tochtvrije plaats tot het boven de bakvorm uitkomt (40-50 min ).

Oven voorverwarmen op 240 graden. Het brood in 15 min bakken. De oven op 220°C zetten en het brood verder bakken tot het gaar is (nog 25-30 min) (Test: door erop te kloppen: hol geluid betekent gaar en eruit.) Op een rooster laten afkoelen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen