Sluiten

Venkel met knoflook-broodkruim

1-2 venkelknollen, in de lengte in vieren

1 teentje knoflook, fijngehakt

1 el verse bladpeterselie, fijngehakt

25 g volkorenbroodkruim, 1 dag oud

1-2 el olijfolie

zout en zwarte peper, versgemalen blaadjes venkel (ter garnering)

Op matig vuur een pan met water en wat zout aan de kook brengen. De venkel toevoegen, aan de kook brengen en het vuur lager gedraaid, in ca. 10 min. beetgaar koken.

Oven voorverwarmen op 190 graden. De venkel afgieten en de stukken in een ovenvaste schaal schikken. Bestrijken met de helft van de olijfolie. In een kom broodkruim, knoflook en peterselie mengen, bestrooien met zout en peper, nog een beetje mengen en verdelen over de venkel. De schotel 30 min. bakken, of tot de venkel gaar is en het broodkruim knapperig en goudbruin. Garneren met blaadjes venkel en direct serveren.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen