Sluiten

Wortelmousse met champignonsaus

200 g wortelen, in stukjes–1 kleine rode paprika, in stukjes–2 eetl. groentebouillon–1 ei–1 eiwit–50 g kwark–1 eetl. verse dragon, fijngehakt–takjes verse dragon (ter garnering)–zout en zwarte peper, versgemalen–Saus:–100 g champignons, in plakjes–1,5 dl. melk–1 eetl. boter–1 eetl. bloem–

Oven voorverwarmen op 190 graden. Vier cakevormpjes bekleden met bakpapier.

In een pan wortels, paprika en bouillon aan de kook brengen. Afgedekt 5 min. laten koken tot de groenten gaar zijn. Afgieten.

Eieren en eiwit loskloppen en de kwark erdoor roeren. Alles op smaak brengen met peper en zout. In een keukenmachine of met de staafmixer de gekookte groenten pureren. Het kwarkmengsel toevoegen en alles mixen tot een gladde saus. De fijngehakte dragon hierdoor roeren.

Het mengsel over de vormpjes verdelen, die afdekken met folie en ze in een bakblik zetten. Tot de helft van de vormpjes kokend water erbij gieten. 35 min. bakken in de oven.

Saus: in een koekenpan 1 eetl. boter smelten; in 5 min. zacht de champignons bakken; in een kleine pan de rest van de boter doen en bloem en melk toevoegen; al roerend de saus op matig vuur koken, tot hij indikt; de paddestoelen erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.

Serveren: de moussevormpjes op een bord storten, er wat saus over scheppen en garneren met een takje dragon; heerlijk met rijst en prei erbij.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen