Sluiten

Broccoli-kastanjeterrine

200 g broccoli, in roosjes

100 g kastanjes

25 g vers volkorenbroodkruim

1 ei, los geklopt

2 el magere of halfvolle yoghurt

1 el Parmezaanse kaas

1/2 el boter 

snufje nootmuskaat

evt 1/4 tl anijszaad

wat honing

zout en zwarte peper, versgemalen

75 ml water

Oven voorverwarmen op 180 graden. Een bakblik (1 liter) met bakpapier bekleden.

In een pan met dikke bodem de boter smelten. Gepelde kastanjes toevoegen en op niet te hoog vuur lichtbruin fruiten. Blussen met de helft van het water en alles weer aan de kook brengen. Zout en evt anijszaad toevoegen. In 1/2 uur de kastanjes gaar stoven. In die tijd beetje bij beetje de rest van het water toevoegen. Oppassen voor aanbranden. Verder op smaak brengen met wat honing en evt nog wat zout. Apart zetten.

De broccoli in 3-4 min zacht blancheren of stomen. Afgieten, een kwart apart zetten en de rest fijnsnijden.

In een kom kastanjes, broodkruim, yoghurt en Parmezaanse kaas mengen. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. De fijngehakte broccoli en de los geklopte eieren toevoegen. Dan de broccoliroosjes erdoor roeren. Het groenten mengsel in het bakblik scheppen, het bakblik in de braadslee, en die tot halverwege vullen met kokend water. De terrine nu 20-25 min bakken in de oven.

Serveren: in plakjes, zowel warm als koud, niet te versmaden; heerlijk met krieltjes en een gemengde sla.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen