Sluiten

Champignonspread met noten

100 g champignons, fijngehakt

50 g walnoten, fijngehakt 

1/2 teentje knoflook, geperst

1/2 ui, gesnipperd

verse peterselie, fijngehakt

75 g zachte roomkaas

1 el droge sherry

1 el zonnebloemolie

1 el sojasaus paar druppels (veget ) worcestersaus

zout en zwarte peper, vers gemalen

snufje paprikapoeder (ter garnering)

1 el water

In een pan olie verhitten en hierin ui en knoflook bakken, al omscheppend, 3 min op matig vuur. Dan water, sherry en champignons erdoor roeren en steeds omscheppend, ca 5 min bakken. Pan van het vuur nemen en laten afkoelen.

Het mengsel afgekoeld in een keukenmachine doen. Walnoten, roomkaas, soja- en worcestersaus toevoegen, en het geheel grof pureren. Naar smaak nog peper en zout toevoegen. De spread in een kommetje scheppen en even in de koelkast zetten. Voor het opdienen, garneren met peterselie en paprikapoeder. Serveren: op sneetjes krokant stokbrood, met sla en tomaat.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen