Sluiten

Thaise koolrabisalade

Uit de fusion keuken : hollandse koolrabi met een oosters tintje

  1. Thaise koolrabisalade

250 g koolrabi, geschild en vervolgens in fijne reepjes (julienne)

1-2 sjalotten, in fijne ringetjes

1 flinke el pinda’s, geroosterd en grof gehakt

1 el citroensap

1 tl suiker

1/4 tl cayennepeper

1 tl verse koriander

plantaardige olie

zout


Koolrabi in een kom doen, zout erdoor mengen en 15 min laten staan. De koolrabi verliest nu vocht. Intussen in een kleine koekenpan op middelhoog vuur de olie verhitten. Sjalotten erbij doen en deze al roerend bakken tot ze bruin beginnen te worden. Vuur laag zetten en de sjalotten nu knapperig roodbruin bakken. Met een schuimspaan uit de pan halen en uitspreiden op keukenpapier blijven ze knapperig. Zoveel mogelijk water uit de koolrabi drukken en droog deppen. In een slakom doen. Wat zout, citroensap, suiker en cayennepeper toevoegen. Alles goed door elkaar scheppen. Pinda’s, koriander en sjalotten toevoegen en opnieuw door elkaar scheppen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen