Sluiten

Midden-Oostenschotel

75 g gedroogde kikkererwten, geweekt, uitgelekt

175 g aardappelen, geschild, in blokjes (2 x 1 cm )

1/2 middelgrote wortel, geschild, in plakjes van 1/2 cm

2 uitgelekte tomaten uit blik 125 ml vocht uit dit blik

1-2 el ui, fijngehakt

1 teentje knoflook, fijngehakt

1-2 el verse peterselie, fijngehakt

1/2 tl gedroogde tijm

1/2 tl suiker

1-2 el olijfolie

1 tl zout

In een middelgrote pan de kikkererwten met 3 dl water aan de kook brengen. Het vuur temperen en 1-3 uur laten pruttelen, deksel op de pan tot de kikkererwten klaar zijn. (Kan met andere methoden sneller, maar dan verliest u aan smaak). In een andere pan op middelhoog vuur olie verhitten. Uien toevoegen en bakken tot ze aan de randen bruin zijn. Knoflook toevoegen en al roerend 30 sec bakken. Aardappelen, wortelen, kikkererwten met het kookvocht, tomaten met het blikvocht, zout, tijm, suiker en 50 ml water toevoegen. Aan de kook brengen. De warmtebron laag draaien en 45 min zachtjes laten koken, deksel op de pan.

Serveren: in grote soepborden met peterselie eroverheen, met brood en (Oosterse) salade(s) en evt kaas erbij.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen