Sluiten

Gestoofde groenten met hazelnootballetjes

Voor 8 balletjes:
400 g zilverstelen, andijvie of paksoi
olijfolie
50 g hazelnoten (gedopt)

1 (oude) volkoren boterham, zonder korst
eventueel wat meel
1/2 of 1 klein ei
zeezout

1 el verse peterselie
35 à 40 ml water

Groenten wassen en in smalle reepjes snijden. Hazelnoten kraken. Noten zeer fijn hakken of malen. Brood verkruimelen. Dit gaat heel makkelijk in een vijzel. Oud brood kruimelt beter. Ei en water klutsen en het brood erdoor mengen, fijn prakken en vermengen met de noten. Liefst 1/2 uur laten staan. Peterselie fijn hakken, toevoegen en zo nodig nog wat meel toevoegen. Van dit deeg een lange rol maken die je in gelijke stukken verdeelt. Mooie balletjes van maken. Water met zout aan de kook brengen en er de balletjes 5-10 min inleggen. Groenten even roerbakken in olie. Een klein scheutje water toevoegen en met deksel in een paar minuten gaar stoven. Deze balletjes zijn lekker zacht. Kinderen vinden ze vaak heerlijk. Je kunt deze balletjes ook frituren of bakken. Dan worden ze krokant.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen