Sluiten

Chinese-koolrolletjes met brood-hazelnootmengsel

250 g Chinese kool

50 g ui, fijngesneden

1/2 boterham (volkorenbrood), verkruimeld

1 tl chilipoeder

1 el meel, aangemaakt met 25 ml water

1 el geroosterde, gemalen hazelnoten

1 el olie

1 tl zout

4 middelgrote koolbladeren in een vergiet leggen, er een pan onder zetten en de bladeren met 1/2 liter kokend water begieten. Deksel op het vergiet en even laten staan. De rest van de stronk in 1 cm. brede repen snijden. In de olie de ui glazig smoren. Brood, gesneden kool, chilipoeder en zout toevoegen, alsook wat water. Alles 5 min. stoven, deksel op de pan. Daarna binden met het meel. De gemalen hazelnoot met wat olie toevoegen en de koolbladeren met dit mengsel vullen. Maak er rolletjes van (de steeltjes eerst), de sluiting evt. vastgezet met een prikkertje. De rolletjes in een pan leggen, deksel erop. Alles langzaam aan de kook brengen, de vlam laag draaien als het deksel heet is. Aanbranden voorkomen door wat water tussen de koolrolletjes te gieten. Opdienen als de rolletjes door en door warm zijn. Serveren: met gebakken aardappelen en wat kruidenkwark.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen