Sluiten

Boerenkool met prei

200 g gesneden boerenkool

1/2 prei, het donkergroene deel weg, de rest in de lengte doormidden en dan in ringetjes

1-2 teentjes knoflook, fijngesnipperd

1/2 liter bouillon

1-2 el olijfolie

zout

In een wijde, middelgrote pan, op middelhoog vuur, olie en knoflook verhitten. Zodra de knoflook gaat spetteren, prei toevoegen. Enkele minuten roerbakken tot prei en knoflook goudgeel zijn. Dan de boerenkool toevoegen. Doorroeren. Dan de bouillon erbij en het geheel aan de kook brengen. De pan sluiten, het vuur laagzetten, het geheel 20-25 min laten koken tot de kool gaar is. Op smaak brengen met zout (opgelet, de bouillon is al zout!) Is er teveel vocht in de pan, de warmtebron hoog zetten en het al roerend laten verdampen. Serveren: met (zoete) aardappelen en een peulvruchtenschotel.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen