Sluiten

Peulvruchtenschotel

100 g peulvruchten naar keuze, geweekt en gekookt (of 250 g gekookte peulvruchten

75 ml kookvocht van de peulvruchten

25 g gerookt spek, in dobbelsteentjes (of 1 el olie)

1 ui, overlangs doormidden, in 1/2 cm. dikke plakken

1-2 el (Demeter) ketchup

1 el peterselie (of venkelgroen), fijngesneden

(chili)peper en zout

De peulvruchten na het koken laten uitlekken en het vocht bewaren.

In een pan met een dikke bodem op matig vuur het spek uitbakken. De ui toevoegen en glazig smoren. Ketchup erbij, en het kookvocht, deksel op de pan en de ui op lage pit beetgaar koken. De peulvruchten en de verse kruiden erdoor roeren, naar smaak bij kruiden met (chili)peper en zout

Vegetarische variant: Neem gerookte tofu in plaats van gerookt spek.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen