Sluiten

Mie met bloemkool

350 g gedroogde (rijst)mie

1 kleine bloemkool, in kleine roosjes

1 tl bruin mosterdzaad

1 tl spliterwten

2 gedroogde rode pepertjes

14 verse curry blaadjes (of basilicumblaadjes)

7 el arachide of maïsolie

zwarte peper, versgemalen

De mie 15 min in ruim water weken. Afgieten. Een grote pan water aan de kook brengen. De mie 1 min koken tot het nét gaar is. Afgieten, snel afspoelen met koud water, in een kom doen, ruim 1 tl olie toevoegen, mengen en apart zetten.

In een grote koekenpan (met anti-aanbaklaag), op middelhoog vuur de rest van de olie verhitten. Bloemkool toevoegen. Al roerend 3-4 min bakken tot de bloemkool wat bruin en zacht wordt. Met een schuimspaan de bloemkool uit de pan scheppen en hem in een kom doen. Naar smaak zout erover en een beetje zwarte peper. Mengen: De olie die in de pan is achtergebleven zeven, daarna terug in de pan gieten. Vlak voor het eten het vuur onder de pan opnieuw middelhoog zetten. Als de olie heel heet is, het mosterdzaad toevoegen. Zodra dat springt, de spliterwten erbij. Even roeren, vervolgens de pepertjes toevoegen. Als die donker kleuren, snel de curry- of basilicumblaadjes erbij. Goed doorroeren en het vuur iets lager zetten. De mie en 1/2 tl zout toevoegen. Omscheppen tot de mie door en door warm is. Zo nodig bij kruiden. De bloemkool toevoegen en nog een paar keer omscheppen. Direct serveren.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen