Sluiten

Bieten-champignon curry

200 g rauwe rode bieten, geschild, in blokjes 

100 g champignons, gehalveerd

1,5 dl gezeefde tomaten

1/2 verse groene peper, zeer fijn gehakt

2 tl verse gember, geschild, tot pulp geraspt

1 (groot) teentje knoflook, geperst

1/2 tl komijnzaad

1/2 tl geel of bruin mosterdzaad

2 el plantaardige olie

1/2 tl zout

In een niet te grote pan op middelhoog vuur de olie

verhitten. Komijn en mosterdzaad erin doen.

Zodra het mosterdzaad begint te springen, champignons toevoegen. Even doorroeren, dan de rode bieten toevoegen. Al roerend 2 min bakken. Gember, knoflook en pepertje toevoegen. Al roerend, nog steeds op middelhoog vuur, nog eens 2 min bakken. Dan de gezeefde tomaten erbij doen, samen met 2,5 dl water. Zout toevoegen. Doorroeren en aan de kook brengen. Dan de warmtebron laag draaien en 40 min zachtjes laten pruttelen (deksel op de pan) tot de bieten gaar zijn. Serveren: met rijst en een gerecht met peulvruchten of salades.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen