Sluiten

Patisson (informatie)

  1. Patisson (informatie)
Patisson

Patisson is een schotel achtige, aan de rand vaak gelobde, vrucht. Ze is een pompoensoort en kan wit, geel of groen van kleur zijn. Het vruchtvlees lijkt het meest op die van een courgette, echter de schil blijft hard bij het koken. Alleen van zeer jonge patisson kun je de schil eten. Dit maakt dat patisson heel geschikt is om te vullen. Snijd een dekseltje uit de patisson en verwijder het zaad met een lepel. Patisson en dekseltje (niet erop, maar er naast) op een groentemandje (stoommandje) of schoteltje in een pan met een bodempje water zetten en het vruchtvlees in ongeveer 10 minuten gaar stomen. Je kunt de patisson door zijn neutrale smaak, net als courgette, met van alles vullen. Geschild en in stukjes gesneden is patisson lekker in allerlei stoofschotels of soepen. Vanwege de harde schil kun je patisson wel een aantal weken bewaren.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen