100 g groene kool, geschaafd
150 g courgettes, in plakjes van 3 mm
75 g wortelen, geschild, in plakjes van 3 mm
1 rode vastkokende aardappel, geschild, in plakjes van 3 mm
1/2 groene paprika, van zaad ontdaan, in schijfjes van 1/2 cm
1 tomaat, in plakken van 1/2 cm
1/2 ui, in ringen van 3 mm
1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt
1 el verse korianderblaadjes, fijngehakt
1 el peterselie, fijngehakt
1 tl komijnpoeder
1 paprikapoeder
versgemalen zwarte peper
1 tl zout
1,5 el olijfolie
Eerst de courgettes in een iets overlappende laag op de bodem van de schaal schikken. Daarop een laag wortel leggen, ook iets overlappend. Daarover 1/2 tl knoflook strooien, 1/2 tl paprikapoeder, 1 volle l verse koriander, 2 tl peterselie, 1/2 tl zout en peper naar smaak.
De aardappels in een laag van iets overlappende schijfjes op de wortels schikken.
Hierover 1/2 tl knoflook, 1/2 tl komijnpoeder,1/2 tl paprikapoeder, 1 volle tl verse koriander, 2 tl peterselie,1/2 tl zout en peper naar smaak. De kool uitspreiden op de aardappels en deze bestrooien met dezelfde kruidenreeks.
Dan zorgvuldig een overlappende laag ui ringen op de kool schikken. Hierover opnieuw de kruiden.
De tomaten in een overlappende laag op de uien
schikken. Hierover weer de kruiden. Tenslotte een overlappende laag paprika over de tomaten.
De rest van de kruiden erover verdelen, alsook 2 el olie en 1,2 dl water. Ca een uur op het fornuis laten sudderen. Regelmatig controleren.
Tip: als u geen tajine heeft, kunt u ook een gewone pan gebruiken, gebruik dan wel meer water.
-
-
-
-