Sluiten

Broccolipasteitjes

100 g broccoli, in roosjes

125 g champignons

50 g maïs (bijv uit glas)

2 pasteibakjes (of zelf bladerdeeg in cake vormpjes doen)

15 g boter

20 g bloem, 

150 ml melk en 100 ml  kookvocht van de broccoli

(Odin kruiden)zout en peper



De broccoliroosjes beetgaar stomen. Olie verhitten en de champignons op vrij hoog vuur bakken. Kruiden met peper en zout. Maak de bechamelsaus als volgt : Boter smelten in een klein pannetje met dikke bodem. Bloem toevoegen en al roerende 2 min laten garen op een zacht vuur. Laten afkoelen. Melk en kookvocht verwarmen; niet laten koken. Melk naast het vuur beetje bij beetje toevoegen aan het meelbotermengsel en roeren totdat de saus glad is, maar wel dik blijft. Zout en peper naar smaak toevoegen. De groenten en de maïs bij de saus voegen. In de oven de bladerdeeg bakjes warm laten worden. Vervolgens vullen met de saus.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen