Sluiten

Wereldburgers met quinoa

50 g quinoa

75 ml water

1/2 el olijfolie

1/2 potje of blikje witte bonen

25 g wortel, in kleine stukjes

25 g bleekselderij, in kleine stukjes

25 g ui, fijngesnipperd

1/2 el fijngesneden peterselie

1/2 tl kerrie

1/2 ei

1 el broodkruimels (of paneermeel)

zout en peper.

Breng het water aan de kook en kook hierin de quinoa in ca 15 minuten totdat het water is verdampt (volg aanwijzing op de verpakking.) Haal de pan van het vuur. Giet de bonen af, spoel ze af en prak ze fijn. Fruit ondertussen de wortel, bleekselderij en uiensnippers ca 5 minuten in de olie. Meng vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar. Voeg broodkruim (of paneermeel) toe wanneer het mengsel te nat is. Vorm er met vochtige handen burgers van. Leg ze op een bord en zet ze nog even in de koelkast. Bak de quinoa burgers in een beetje olijfolie, ongeveer 4 minuten aan iedere kant. Bijvoorbeeld lekker met pitabroodje, salade en aioli of tzatziki.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen