Sluiten

Frisse kipsalade

  1. Frisse kipsalade

1 kipfilets (ca 175 g)

1/2 blokje groentebouillon

1/2 teentje knoflook, gesnipperd

scheutje olijfolie

1/2 appel

1 1/2 stengels groenselderij

Ca 25 g gepelde walnoten

(of pecannoten of amandelen)

60 ml crème fraîche

1/2 citroen

1 1/2 el pesto

zout en versgemalen peper naar smaak

een klein handje waterkers (of gemengde sla)

Smeer de kipfilets in met een verkruimeld bouillonblokje. Bak ze met de knoflook even kort aan twee kanten aan in een beetje olijfolie

Voeg een beetje water toe en stoof de kip langzaam gaar. Haal de gare kip uit de pan en snijd het afgekoelde vlees in stukjes. Was de appel, snijd hem in vieren, verwijder het klokhuis en snijd er kleine stukjes van. Knijp er wat citroensap door om verkleuring te voorkomen. Was de bleekselderijstengels en snijd er dunne plakjes van. Hak de noten in grove stukken. Roer de kip, appel, selderij en walnoten door elkaar. Voeg de waterkers toe. Roer de crème fraîche en pesto door elkaar. Maak een sausje op met zout en versgemalen peper en een beetje citroen of scheutje limoensiroop. Serveer de kip salade met het sausje erover in de versgebakken pitabroodjes. Ook lekker en makkelijk met gerookte kipfilet.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen