Sluiten

Preitoast met mosterdsaus

250 g prei, in ringen

4 plakjes belegen kaas

2 sneden brood, geroosterd

mosterdsaus

peper, versgemalen

Extra Vergine Odin olijfolie

mosterdsaus, voor 1,5 dl

1/2 el gezeefd tarwemeel

1/2 dl melk (en/of het groentekookvocht)

muskaatnoot

peper en (Odin kruiden)zout

1 el Extra Vergine Odin olijfolie

2 el mosterd

Mosterdsaus:

De olie verhitten en er het meel doorroeren. Dit mengsel 2 min zachtjes laten pruttelen (niet donkerbruin laten worden!) Onder voortduren roeren, de melk toevoegen. Nog ruim 10 min zachtjes laten doorkoken. Op smaak brengen met nootmuskaat, peper en zout. Voeg op het laatst de mosterd toe.

Oven voorverwarmen op 180 graden. De prei gaar stomen en het kookvocht voor de mosterdsaus bewaren. Elke geroosterde boterham met een plakje kaas beleggen. Daarop de prei leggen, bestrooid met wat versgemalen peper. Opnieuw afsluiten met een plakje kaas. Een ovenplaat oliën en de toast erop leggen 5 min grillen. Serveren: op elk bord een lepel mosterdsaus naast de toast.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen