Sluiten

Oosterse pompoen

Een eenvoudige en toch aparte groenteschotel met pompoen, knolselderij en banaan. Door de oosterse specerijen is dit een lekker verwarmend groentegerecht dat zeker ook bij kinderen in de smaak zal vallen.

  1. Oosterse pompoen

150 g pompoen, in lucifers gesneden

100 g knolselderij, in lucifers

1 banaan, in plakjes

1 ui, gesnipperd

1 teentje knoflook, geperst

1 tl kerrie

1/2 tl gemberpoeder

2 el rozijnen, min 1/2 uur geweekt en daarna uitgelekt

2 el amandelschaafsel, geroosterd

2/3 el Extra Vergine olijfolie

De olijfolie verwarmen en de groenten roerbakken. Kruiden met kerrie, gember, ui en knoflook. Na ongeveer 6 min. banaan en rozijnen toevoegen. Nog 4 min zacht laten bakken (niet roeren, anders wordt het een brij). Garneren met amandelschaafsel. Serveren: met rijst, een tofu of tempeh saté en (Chinese) salade.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen