Sluiten

Ovenschotel met aubergines

Een ovenschotel met aubergines, gruyère en Parmezaanse kaas.

  1. Ovenschotel met aubergines

150 g aubergines, overlangs, in dunne plakken bestrooid met zout, 30 min op een schone theedoek gelegd; daarna droog gedept

1/2 liter  blik gepelde tomaten, afgegoten en in stukken gesneden

1 el tomatenpuree

1 middelgrote ui, fijngesneden

1-3 teentjes knoflook

1/2 bos basilicum, grof gesneden

1/2 tl suiker, afgestreken

2-3 el water

3-4 el olijfolie

peper en zout

85 g gruyère, geraspt

25 g Parmezaanse kaas, geraspt

ovenschaal

Een ovenschotel met aubergines, gruyère en Parmezaanse kaas.


  1. Oven voorverwarmen op 150 graden. 
  2. In 2 el olie de ui fruiten, samen met wat uitgeperste knoflook, tot de ui glazig is. 
  3. Gepelde tomaten, basilicum, zout en peper toevoegen en 15 min. laten sudderen. 
  4. Suiker, water en tomatenpuree erbij doen en nog eens 30 min laten sudderen.
  5. In een koekenpan de overgebleven olie met wat uitgeperste knoflook verhitten en daarin de plakken aubergine aan beide kanten bruin bakken. Laten uitlekken op keukenpapier.
  6. Op de bodem van de ovenschaal een laag aubergine leggen, bedekken met een laag tomatensaus, bestrooid met het kaasmengsel. 
  7. Dit telkens weer herhalen tot alles is gebruikt (besluit met een laag tomatensaus bestrooid met kaas). 
  8. Een half uur in de oven tot het pruttelt en lichtbruin van kleur is.


Bereidingstijd: 120 min.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen