Sluiten

Sperziebonen met sesamsaus

250 g sperziebonen

1 el (Japans) wit sesamzaad, en 1 tl extra (Japanse sesamzaadjes zijn groter dan gewone en hebben een vollere smaak.

1/2 el Japanse sojasaus/shoshoyu (minder zout, zoeter en lichter na opening in de koelkast bewaren)

3 cm verse gemberwortel

1/2 el mirin (bijv merk manna in nat.voedingszaak)

1-2 tl suiker

ijskoud water

vijzel

De bonen 2 min blancheren in kokend water. Afgieten en in ijswater leggen (“schrikken”) om ze niet verder te laten koken. Opnieuw afgieten.

In een droge koekenpan de sesamzaadjes 5 min roosteren. Schudden met de pan tot de zaadjes goudbruin zijn. In een vijzel de sesam tot een pasta kneuzen (het mengsel wordt vochtig wanneer de olie uit de zaadjes vrijkomt). Deze pasta mengen met de gember, sojasaus, mirin en suiker. De saus over de bonen gieten. De extra sesamzaadjes erover strooien en serveren. (Tip: de boontjes een nacht in de saus gemarineerd, ook lekker!)

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen