Sluiten

Aardappelsalade met blauwe bessen en sinaasappeldressing

Heerlijke salade voor bij een bbq of om mee te nemen naar een potluck of picknick. Biologische aardappelen kun je eventueel met schil bereiden. Dat staat lekker rustiek.

Ingrediënten

  • 75 g rucola
  • 60 g blauwe bessen
  • 30 g walnoten
  • 4 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • handvol munt
  • 50 g geitenkaas
  • 250 g vastkokende aardappels/krieltjes
  • 1/2 sinaasappel, de rasp en het sap
  • 1 el balsamico azijn
  • 1/4 el honing
  • 2 el + 1/2 el olijfolie
  • peper en zout 

Benodigdheden

  • zesteur (rasp voor citrus)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  2. Snijd de aardappels in vieren en hussel ze door de 4 eetlepels olijfolie, peper en zout, de helft van de takjes tijm, de rozemarijn en de helft van de munt. Zet de aardappels 20-25 minuten in de oven. 
  3. Maak de dressing van het sap en rasp van de sinaasappel, de balsamico, honing, olijfolie en peper en zout naar smaak. Meng dit goed door elkaar. 
  4. Bak de rest van de tijm en walnoten in een klein scheutje olie. 
  5. Snijd de kaas in blokjes en doe deze met de dressing, rucola, walnoten, rest van de munt en de blauwe bessen in een schaal. Serveer deze salade als bijgerecht.

Porties

4

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen