Sluiten

Tomatenrijst

120 g zilvervliesrijst (lange korrel)

150 g stevige rijpe tomaten, in blokjes

1 groentebouillontablet

1 laurierblad

2 1/2 dl water

1 teen knoflook, heel fijn gehakt

1 grote ui, grof gesnipperd

1 1/2 tl oregano

1 1/2 tl tijm cayennepeper

20 g boter plantaardige boter voor ovenschotel 

De rijst in een zeef afspoelen onder koud water en hem 6-10 uur weken in het water.

In het weekwater de rijst met het laurierblad ongeveer 20 min zachtjes laten koken. Het bouillontablet erdoor roeren en de rijst op het uitgeschakelde vuur nog ongeveer 10 min laten na garen.

Intussen ui en knoflook glazig smoren in de helft van de boter. Tomatenblokjes, ui en knoflook, tijm, oregano en de overige 10 g boter door de rijst roeren en op smaak brengen met cayennepeper. Een lage ovenschotel invetten met boter en de rijst erin verdelen. De oven voorverwarmen op 200°C. Nog 10-15 min in de oven. Serveren met Chinese kool in een sausje van sojamelk met geroosterde hazelnoten.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen