Sluiten

Sperziebonen met garam masala

450 g sperziebonen

1/2 tl garam masala (mengsel van gemalen komijn, kaneel, kruidnagel, koriander, zwarte peper)

1 el plantaardige olie

1 el sesamolie

1/2 tl komijnzaad

1/2 tl mosterdzaad

1/2 tl kardemomzaden

1/4 tl gemalen kurkuma

1/2 teentje knoflook, fijngehakt

5 el Griekse yoghurt

zout en peper

De sperziebonen beetgaar koken in kokend water met wat zout. Goed laten uitlekken.

De twee soorten olie in een koekenpan verhitten. Komijn-, mosterd- en kardemom zaden en de kurkuma een paar seconden roerbakken. De yoghurt en de knoflook erbij doen en 1-2 min laten sudderen. Dan de sperziebonen en de garam masala erdoor roeren (garam masala altijd pas helemaal aan het eind, opdat de hitte het aroma niet kan bederven). Op smaak brengen met peper en zout. Nog even laten doorkoken. Meteen serveren.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen