Sluiten

Gekarameliseerde krieltjes met wortel en selderij

350-400 g krielaardappelen 

3 wortelen, in staafjes van 3 cm

2 stengels groenselderij, inn plakjes

30 g bakboter 

1 dl groentebouillon 

zout en peper 

1 mespuntje gemberpoeder 

50 g suiker 

50 g bakboter 

1/2 dl droge witte wijn 

2 el pijnboompitten 

De krielaardappelen beetgaar koken in licht gezouten water en laten afkoelen.

Wortel en selderijstaafjes aan fruiten in boter, overgieten met de groentebouillon, kruiden met peper en

gemberpoeder en gedurende 8 min stoven. Verder zo nodig op smaak brengen met een beetje zout.

De suiker goudbruin laten smelten in een pan. Boter en witte wijn toevoegen en hierin de ondertussen lichtjes

afgekoelde aardappelen een vijftal minuten bakken onder af en toe roeren.

De pijnboompitten roosteren in een ander pannetje. De groenten bij de aardappelen voegen en even

doorwarmen. Afmaken met de pijnboompitten.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen