350-400 g krielaardappelen
3 wortelen, in staafjes van 3 cm
2 stengels groenselderij, inn plakjes
30 g bakboter
1 dl groentebouillon
zout en peper
1 mespuntje gemberpoeder
50 g suiker
50 g bakboter
1/2 dl droge witte wijn
2 el pijnboompitten
De krielaardappelen beetgaar koken in licht gezouten water en laten afkoelen.
Wortel en selderijstaafjes aan fruiten in boter, overgieten met de groentebouillon, kruiden met peper en
gemberpoeder en gedurende 8 min stoven. Verder zo nodig op smaak brengen met een beetje zout.
De suiker goudbruin laten smelten in een pan. Boter en witte wijn toevoegen en hierin de ondertussen lichtjes
afgekoelde aardappelen een vijftal minuten bakken onder af en toe roeren.
De pijnboompitten roosteren in een ander pannetje. De groenten bij de aardappelen voegen en even
doorwarmen. Afmaken met de pijnboompitten.
-
-
-
-