Sluiten

Tomaat en courgette op bladerdeeg

Gezonde bladerdeeg taartjes

  1. Tomaat en courgette op bladerdeeg

1 courgette, in schijfjes van 1/2 cm dik

4-6 rijpe tomaten, ook in schijfjes van 1/2 cm

150 g jonge Hollandse kaas (of Italiaanse mozzarella), in plakken van 3 mm

1/2 el tijm

1/2 el rozemarijn

kant en klaardeeg, of voor wie zin en tijd heeft:

250 g meel

250 g roomboter (koel houden!)

125 ml water (heel koud, dus vooraf even in de koelkast)

snufje zout

Gezonde bladerdeeg taartjes


  1. Eerst het deeg! 75 g boter bij het meel voegen, de rest opnieuw in de koelkast (zodat de boter mooi vast blijft!) De boter door het meel werken, zodat het geheel kruimelig wordt (niet kneden). Zodra de boter mooi klein is, kan het koude water erbij. Voorzichtig kneden. 
  2. Het deeg uitrollen op een met meel bestreken oppervlak en nu met je handen een laagje boter erover verdelen (laat de boter niet door de warmte van je handen smelten, dus werk snel!) 
  3. De deeglap dichtvouwen zoals een loempia en het gevouwen lapje op een broodplank leggen, waarover je ruim een vel aluminiumpapier hebt gelegd. Het lapje nu 1/2 uur in de koelkast laten rusten.
  4. Dan voorzichtig uitrollen en weer een laagje boter erover uitsmeren. Dichtvouwen en weer de koelkast in. Dit nog zo’n 4-5 keer herhalen (het werkoppervlak goed schoon houden!) 
  5. Tenslotte het deeg uitrollen tot een lap van 25 x 40 cm Met de achterkant van een mes er 6 stukken in snijden. 
  6. De stukken gaan op een bak rooster, bekleed met bakpapier. Op 1 cm vanaf de rand maak je in elk stuk een niet al te diepe inkeping , zodat je een rand krijgt van 1 cm zo kan het randje tijdens het bakken lekker “op bladeren!"
  7. En nu speels beleggen met de schijfjes courgette, tomaat en kaas (de randen vrij laten). 
  8. Als de taartjes belegd zijn, kunnen de kruiden erover.


Bereidingstijd:  3 uur

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen