Sluiten

Patisson in de wok

Heerlijke patisson in de wok

  1. Patisson in de wok

1 patisson, in blokjes gesneden (zonder de zaden)

200 g (vegetarisch) gehakt, aangekruid met paprikapoeder

1 stuk gemberwortel, geschild en heel fijn gesneden

1 ui, fijngesneden, in twee porties verdeeld (die je apart verwerkt)

1 teentje knoflook, fijngesneden 

1 el rijstwijn azijn

1 el sojasaus

2 el oestersaus (Oyster Sauce)

1 tl Chinees 5-spicespoeder (venkel, anijs, gember, kaneelschors, peper)

1-2 el peterselie, fijngesneden

wok 

olie

Patisson in de wok


  1. Het gehakt verder kruiden met de rijstwijn- azijn, sojasaus, oestersaus en het chinees 5-spices poeder. Goed omroeren.
  2. In een wok wat olie verwarmen. Zodra de wok goed warm is, snel achter elkaar de gember, knoflook en 1 portie van de ui toevoegen. Goed omroeren. 
  3. Zodra het mengsel wat is aangebakken, het gehakt erbij voegen. Goed rul om bakken. 
  4. Nu kan de 2e portie ui erbij. En dan de patisson erin, meteen gevolgd door de peterselie. Omroeren en licht gaar laten worden.


Serveren: met gekookte rijst of noedels.

Bereidingstijd: 25 min.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen