Sluiten

Courgette gevuld met geitenkaas

Courgette gevuld met geitenkaas

  1. Courgette gevuld met geitenkaas

2 middelgrote courgettes, de beide uiteinden eraf, het binnenste voorzichtig verwijderd (met een appelboor) zodat u holle buisjes overhoudt het vruchtvlees in kleine blokjes hakken en apart houden

50 g stevige geitenkaas, verkruimeld

1 el vers witbrood kruim

1 sjalot, gesnipperd

1 teentje knoflook, fijngehakt

1/2 -1 tl verse oregano, fijngehakt

1/2 -1 tl verse tijm, fijngehakt

2-4 el olijfolie

zout en peper, zwart, vers gemalen

een spuitzak

Met een sauce vierge:

1 dl olijfolie

1 tenen knoflook, fijngehakt

150 g gele tomaten, in kleine blokjes

3 el balsamico azijn

6 verse blaadjes basilicum

Warm of koud heerlijk; gevulde courgette met geitenkaas.


  1. Helft van de olijfolie verhitten en de sjalot, knoflook en blokjes courgette 5-8 min fruiten, deksel op de pan, tot ze zacht zijn. 
  2. De kruiden erdoor mengen en het mengsel in een kom doen. 
  3. Geitenkaas, broodkruim en wat zout en peper erdoor prakken. Dit mengsel in een spuitzak doen en er de courgettes mee vullen. 
  4. Met de rest van de olie de courgettes in kwasten en ze onder een voorverwarmde grill in 12-15 min gaar bakken. Keer ze in die tijd regelmatig om.
  5. Intussen maak je de saus. Op laag vuur de olie verhitten. Knoflook bakken, 5-8 min (maar niet bruin laten worden!) Tomaten, balsamico en basilicum erbij voegen. Alles op laag vuur 5 min laten pruttelen. Naar smaak zout en peper toevoegen.


Serveren:

De geroosterde courgettes in een schaal leggen en er de saus overgieten. Zowel warm als koud verrukkelijk!
Bereidingstijd: 35 min.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen