Courgette gevuld met geitenkaas
2 middelgrote courgettes, de beide uiteinden eraf, het binnenste voorzichtig verwijderd (met een appelboor) zodat u holle buisjes overhoudt het vruchtvlees in kleine blokjes hakken en apart houden
50 g stevige geitenkaas, verkruimeld
1 el vers witbrood kruim
1 sjalot, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/2 -1 tl verse oregano, fijngehakt
1/2 -1 tl verse tijm, fijngehakt
2-4 el olijfolie
zout en peper, zwart, vers gemalen
een spuitzak
Met een sauce vierge:
1 dl olijfolie
1 tenen knoflook, fijngehakt
150 g gele tomaten, in kleine blokjes
3 el balsamico azijn
6 verse blaadjes basilicum
Warm of koud heerlijk; gevulde courgette met geitenkaas.
Serveren:
De geroosterde courgettes in een schaal leggen en er de saus overgieten. Zowel warm als koud verrukkelijk!
Bereidingstijd: 35 min.
-
-
-
-